Informasjonskapsler (cookies)

Vår nettside og kundeservice forbedres ved hjelp av informasjonskapsler. Her kan du lese mer om informasjonskapsler og hvordan de brukes.

Bruk av informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler er små tekstfiler, som blir lagret på dine enheter. De inneholder blant annet informasjon om hvilke sider du besøker på gjensidige.no.

Med informasjonskapsler kan vi registrere hvordan du bruker nettsiden vår, og vi kan løpende forbedre de ulike sidene, slik at de blir enklere og bedre å bruke.

Hvem ser informasjonen?

Vi bruker informasjonen internt i organisasjonen. I tillegg har vi avtaler med selskaper som lager nettstatistikk for konsernet. Vi sikrer at de personopplysninger som du gir oss ikke blir misbrukt, jf. reglene i personopplysningsloven. Det gjelder for eksempel den informasjon som du gir i skjema som sendes inn, informasjon om hvordan du bruker nettstedet og alle andre opplysninger som logges ved besøk.

Våre informasjonskapsler kan ikke spre skadelige programmer eller skade din pc på noen måte.

Systemer som setter informasjonskapsler

Nødvendige

Nettsidene våre trenger disse informasjonskapslene for å fungere ordentlig. De er alltid aktivert og sørger for eksempel for at nettbutikken vår og påloggede tjenester fungerer og er trygge å bruke.

 • Telia Chat leverer chatfunksjonalitet og måler hvordan du bruker chatløsningen på gjensidige.no.
 • YouTube lagrer informasjonskapsler i nettleseren din hvis du åpner en side hvor vi har lagt inn en film som leveres av YouTube.
 • Mynewsdesk er vårt verktøy for pressemeldinger og lagrer informasjonskapsler i nettleseren dersom du besøker pressesidene våre.

Statistikk

Disse informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan nettsidene våre brukes slik at vi kan forbedre opplevelsen og funksjonaliteten på nettstedet vårt. Vi kan for eksempel bruke statistikk for å se hvor mange som besøker de ulike nettsidene våre.

Vi bruker disse verktøyene for å forbedre nettsidene og måle hvor godt disse fungerer:

 • Norstatpanelet benyttes for å validere hvilke målgrupper som er blitt eksponert i digitale kampanjer.
 • Formisimo er et verktøy som måler bruken av skjema og brukes noen steder.
 • Google Analytics er et verktøy for digitale analyser som måler trafikk og adferd på nettstedet.
 • Google Optimize er et verktøy som gir oss mulighet til å teste ulike løsninger på sidene våre for å se hva som fungerer best. Slik kan vi enklere forbedre brukeropplevelsen.
 • Hotjar er et verktøy for å analysere adferd på nettstedet og samle tilbakemeldinger fra brukere.
 • Task Analytics stiller noen besøkende spørsmål rundt deres opplevelse av nettstedet og om de fikk gjort det de skulle.
 • Siteimprove er et verktøy som lar oss analysere innhold, trafikk og adferd på nettstedet.

Brukeradferd og relevant innhold

Disse informasjonskapslene brukes for å samle inn data på individnivå om hvordan du bruker nettsidene våre. Dataene kan vi bruke til blant annet å forbedre løsningene våre, gi deg tilpasset innhold på nettsidene og mer relevant markedsføring i andre kommunikasjonskanaler som for eksempel e-post dersom du er kunde hos oss.

Vi bruker Celebrus for å følge med på brukeradferd og for å gi deg mer relevant innhold.

 • Celebrus er et verktøy som benyttes både for lagre hva brukerne gjør på våre nettsider og for å tilpasse innholdet til den enkelte og dermed skape en bedre brukeropplevelse.

Markedsføring

Dette er informasjonskapsler som brukes for annonsering og målrettet markedsføring på andre nettsider enn gjensidige.no. Informasjonskapslene brukes til å forstå hva du er interessert i på våre nettsider for så å tilby mer relevant markedsføring på andres nettsider. 

Google Marketing Platform

Doubleclick

Doubleclick.net bruker informasjonskapsler til å måle effekten av annonser og presentere mer relevante annonser. Doubleclick.net registrerer ingen personlige opplysninger på nettstedet og data er anonymisert.

Google Ads

Facebook

For å vise mer relevante annonser bruker vi målinger fra Facebook, som benytter informasjonskapslene på nettstedet vårt. I tillegg bruker vi annonseringsfunksjonene Custom Audience og Facebook Pixel i Facebook sitt annonsesystem.

Dersom du ønsker det, kan du endre innstillingene dine på Facebook slik at du ikke ser annonser basert på dine besøk i apper eller på nettsteder. Her kan du lese om hvordan du kan endre innstillingene dine på Facebook. Innstillingen vil da gjelde for alle annonser, ikke bare for annonser fra Gjensidige.

Endre innstillinger for informasjonskapsler

Du kan når som helst endre innstillingene dine.

Endre innstillinger for informasjonskapsler